حزب رستاخیز به دستور محمدرضا شاه تأسیس گردید و به عنوان تنها حزب قانونی مطرح شد و نظام تک حزبی در ایران شکل گرفت. به نحوی عضویت در آن اجباری شد. شاه تهدید کرد : “هر کس نمی خواهد به عضویت آن درآید باید کشور را ترک کند." تأسیس این حزب با مخالفت علما مواجه شد و امام خمینی آن را تحریم کرد. این حزب در نهایت در مهرماه 1357 منحل گردید.
اعلام انحلال احزاب چندگانه و تأسیس حزب رستاخیز در یازدهم اسفند 1353 انعکاس قابل توجهی در محافل داخلی و خارجی پیدا کرد و تعبیر و تفسیرها پیرامون آن فراوان شد. در این میان مردم بیاعتنای کشور و نیز مخالفان سیاسی حکومت این اقدام شاه را گامی دیگر در راستای گرایش بیشتر او به شیوه استبدادیتر حکومت ارزیابی کردند. مطرحترین مخالف رژیم شاه، آیتالله خمینی ...
والاحضرت شاهپور محمودرضا و والاحضرت شاهپور حمیدرضا که از شرکای شرکت اسفالت راه محسوب میشوند و با اینکه طبق قرارداد منعقده بین شهرداری و شرکت مذکور، قرار شده که شرکت اسفالت راه پس از خرج سی میلیون تومان برای اسفالت خیابانهای شهر این مبلغ را با اخذ سالانه شش میلیون تومان در ظرف ۵ سال مستهلک نماید...
شاهنشاه در پاسخ فرموده بودند: با این لایحه صددرصد موافقند و دستور میدهند پدر مهندس بهبودی را از دربار شاهنشاهی مرخص کنند و روزی که بهبودی از دربار مرخص گردید، نمایندگان مجلسین متوجه شدند توهّم آنها در اینکه شاهنشاه با این لایحه مخالفند، بیهوده بوده و اکنون دولت ظاهراً در مجلسین دارای موقع کاملاً محکمی میباشد.
فصل سوم به تبیین زندگی معرفتی و فکری هشتمین نور الهی پرداخته و نمونههایی از تالیفات حضرت و مناظرات امام با ادیان و فرق و مذاهب مختلف را شرح داده است. همچنین مباحث کلامی در باب توحید و امامت از لسان علی بن موسی الرضا (ع) نقل شده است...
ریشه کاپیتولاسیون در ایران به عهدنامه ترکمنچای برمیگردد، البته پیش از آن در دوران صفویه، فرانسویها از حق کاپیتولاسیون بهرهمند بودند؛ ولی به دلیل اجرای شرایط برابر برای دو کشور،این قانون در آن زمان تاثیرات منفی زیادی برجای نگذاشت. دز ذیل به سیر تاریخی کاپیتولاسیون در ایران می پردازیم.
با مروری بر تحولات سیاسی ایران معاصر به ویژه در حوزه روابط خارجی با وقایع گوناگونی مواجه می شویم که تماماً بر حس عدم اعتماد ملت ایران نسبت به قدرتهای بزرگی چون بریتانیا افزوده است. با این وجود برخی مقاطع تاریخی را باید نقاط عطف دانست
صفحه اینستاگرام سایت جوان و تاریخ راه اندازی شد علاقه مندان می توانند برای دیدن عکس ها و مطالب جالب تاریخی در فضای وب دو به آدرس https://instagram.com/javan_va_tarikh/ مراجعه نمایند.
یک پژوهشگر و فعال فرهنگی گفت: مشروطه برای ایران دستاوردهای عظیمی داشته که تجسم اصلی آن شکلگیری انقلاب اسلامی است؛ ولی تجسم انحراف مشروطه، استبداد رضاشاهی و دوره پهلوی است.
در تاریخ معاصر کشور ما، انقلاب مشروطه را باید منشأ مهمترین تحوّلات سیاسی - اجتماعی به حساب آورد. بیشک حوادث دوران مشروطه و تحولات سیاسی پس از آن نقش مهمی در سرنوشت مردم ایران در سالهای بعد ایفا نمود که بازخورد این تحولات با گذشت بیش از یکصد سال از آن قیام هنوز کم و بیش در جامعه ما مشهود است.
نخستین گام جدایی بحرین در زمان پهلوی دوم برداشته شد و آن زمانی بود که انگلیسیها و آمریکاییها از هر دو سو شاه را به چنین تصمیمی ترغیب، تهدید و تطمیع کردند. تا در نهایت در روز ۲۳ مرداد ۱۳۵۰ جزیره بحرین از ایران جدا شد.
در حکومتهای دیکتاتوری که شایسته سالاری جای خود را به نوکری می دهد همواره افرادی هستند که سعی دارند با پاچه خواری و بادمجان دور قاب چیدن به مقام و منزلتی برسند.
مشروطه کاری کرد که تا آن دوره در ایران سابقه نداشت. قانون اساسی مشروطه، سلطنت را مادام العمر در دل یک خانواده تثبیت کرد که این مسأله هرگز در ایران مسبوق به سابقه نبوده است. آن هم با این توجیه که این مسأله کاملاً قانونی و شرعی است.
تشکیل بانک به شکل جدید نخستین بار در سال ۱۲۵۸ شمسی، ده سال قبل از بوجود آمدن بانک شاهی از سوی حاج محمد حسن امین دارالضرب یکی از صرافان بزرگ تهران به ناصرالدین شاه قاجار پیشنهاد شد، اما متاسفانه این پیشنهاد با دخالت های بیگانگان و عوامل آنان جامه عمل نپوشید و بجای آن بانک شاهی در ایران مستقر گردید.
أبو إسحق إبراهیم بن محمد الفارسی معروف به اصطخری (تاریخ مرگ: ۳۳۶ خورشیدی) از جغرافیدانان و نقشهکشان برجستهٔ ایرانی در سدهٔ ۴ هجری قمری و ۱۰ میلادی است. نام «اصطخری» برگرفته از نام شهر باستانی اصطخر در استان فارس ایران میباشد.